В Института по математика и информатика на БАН бяха наградени учениците Велина Панчева от II клас със златен медал и първокласника Филип Димитров със сребърен медал  за отлично представяне на престижния турнир „Иван Салабашев“.  Двете деца, които са ученици в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско, не само се отличават с техните математически познания, но и представляват образец за труд и упоритост. Наградите, които те спечелиха, са заслужено признание за техния изключителен талант и усърдие.
Поздравления към Велина и Филип! Нека тяхните постижения бъдат вдъхновение за всички ученици и преподаватели, показвайки, че математиката не само е предизвикателство, но и вратата към безгранични възможности.

Община Банско и Министерство на регионалното развитие и благоустройството подписаха споразумение, с което МРРБ предоставя частично финансиране в размер на 10 002 266 лв. с ДДС за реализация на обект „Рехабилитация и основен ремонт на общински път BLG1005/II-19 гр.Банско – хижа Вихрен с дължина 16,5 км”.

Децата от НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско и техните учители отново показаха, че за фантазията, въображението и любовта към природата няма граници. В подредената в училището изложба, те показаха различни проекти, изработени от отпадъчни материали – хартия, пластмаса, фолио, капачки.

 

Най-малките състезатели от клуба по биатлон на Банско участваха в стартовете за купа „Велинград“, която се проведе от 13 до 15 февруари в местността „Юндола“.

По случай 110-годишнината от Освобождението на Банско, децата от Средно училище ”Неофит Рилски” и Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” изнесоха урок по родолюбие.

Днес учениците от четвъртите класове на Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Банско пресъздадоха последните моменти от живота на Апостолa на свободата - Васил Левски.

С представление, озаглавено „Семейството е храм”, децата от Школата по вероучение и Театрална школа „Шапка на тояга” към НЧ”Никола Вапцаров – 1894” поздравиха публиката в тържествената зала на читалището по случай Деня на християнското семейство. Със стихчета, песни и театрални етюди те пресъздадоха библейски сцени, свързани с посвещаването на Дева Мария на Бога.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading