Децата на Банско

Децата от Общинската лятна школа по музика – 2019 в Банско с ръководител Марин Бърдарев ще зарадват почитателите на фолклора със своите изпълнения от ефира на БНТ 2

Екип на предаването „Пазители на традициите” подготви 30 минутен филм, където можете да чуете едни прекрасни, талантливи деца, на които се пада отговорната задача да изучават, съхраняват и разпространяват фолклорните традиции на родния град.

Това са Симона Захова, Славчо Коцов, Йоана Варина, Лили Сътън, Радостина Кехайова и Иван Джолев, като Радостина и Иван са носители на награди от престижни национални фестивали и конкурси. Участие ще вземат и Танцов състав „Веселие” с ръководител Десислава Баханова.

Изпълнения на деца от школата са включени и в учебниците по „Музика” за 2-ри и 3-ти клас, което е изключително признание за г-н Марин Бърдарев като музикант и педагог. Той бе удостоен с първа награда в конкурса „Децата и фолклора – 2019”, ръководител е на Школа пo китара и основен организатор на концерта „Вяра, Надежда, Любов” който вече девет поредни години събира на една сцена неговите ученици, с познати и утвърдени имена в българската поп музика.

Автор и водещ на предаването е Десислава Димчева, оператор – Феодор Сургов, режисьор Елица Цветанова. „Пазители на традициите” можете да гледате в събота - 2-ри ноември от 11.00 часа по БНТ 2.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading