В Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България - 2 юни, каним всички жители и гости на Банско заедно да поднесем цветя пред паметника „Банско помни героите“ oт 11.50 часа.

На свое заседание, Общински съвет Банско прие Наредба за специфичните изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на града. С наредбата се определят конкретни изисквания за градските пространства, сгради, постройки, архитектурни ансамбли и други.

Банско, 22 май 2023 – Кемпински Хотел Гранд Арена Банско беше удостоен за трета поредна година със сребърен сертификат от „EarthCheck“, водещата бизнес консултантска група, специализираща в устойчивост и мениджмънт в туристическата индустрия.

На 10-11 юни 2023 г. ще се проведе второто издание на форума ,,От фермата до твоята трапеза", организиран от Областна дирекция „Земеделие“ -Благоевград. Тази година домакин на събитието е община Сандански, като изложението ще бъде разположено в градския парк „Свети Врач“.

Денят на светите братя Кирил и Методий, на нашата азбука, просвета и култура и на славянската писменост - най-българският от българските празници, събра на централния площад стотици ученици, учители, дейци на просветата, книжовността и културата, жители и гости на Банско.

За седмицата, през която честваме най-българския празник - 24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, от Община Банско и НЧ“Никола Вапцаров 1894“, съвместно с училищата в града, е подготвена празнична програма.

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24. Това стана по време на пролетната сесия на Съвета, която се проведе в Цюрих на 24 май. Днес пак там се провежда и 54-ия конгрес на ФИС. 

По повод празника на детето - 1-ви юни, общинският ръководител на ПП ГЕРБ Александър Мацурев и екипът на ПП ГЕРБ - община Банско, обявяват конкурс за детска рисунка на тема “забележителност в населените места в община Банско”.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading