Новини за Банско

Най-добрите скиори на Банско отново с челни класирания в стартовете от календара на Международната федерация по ски

На 15 и 16 март се проведе състезанието за традиционната купа "Бороспорт" в курорта Боровец. Купата е част от календара на Международната федерация по ски. В стартовете взеха участие и най-добрите състезатели на ски клубовете от Банско, които са част от националния отбор по ски алпийски дисциплини. При жените с убедителна  победа и в двата слалома е Юлия Златкова (Юлен). Второ място в първия слалом за съотборничката й Бояна Радева. Състезателката на ски клуб „Банско“ – Лиляна Питова е пета на първия старт и с позиция напред във втория състезателен ден. При мъжете Калин Златков (Юлен) в първия слалом се класира на второ място, а във втория триумфира с победа. На престижното четвърто място в първия състезателен ден се нареди Иван Главчев (Юлен), следван от Борислав Хаджистоянов (Юлен), който се пребори за подиум с трето място във втория слалом.

Веднага след това на 17 и 18 март в курорта Пампорово се проведоха стартове за купа „Пампорово“. В пика на състезателния сезон най-добрите скиори на Банско отново са с челни класирания. В гигантския слалом при жените на първо място се класира Бояна Радева (Юлен), а състезателката на ски клуб „Банско“ - Лиляна Питова се нареди на четвърто място. При мъжете доминира Калин Златков (Юлен), а Борислав Хаджистоянов (Юлен) успя да се пребори за петото място след оспорваните два манша. В слалома за купа „Пампорово“ първа при жените е Юлия Златкова (Юлен), следвана от Бояна Радева (Юлен), а състезателката на ски клуб „Банско“ – Лиляна Питова се класира на шесто място. При мъжете Борислав Хаджистоянов (Юлен) с убедително каране и в двата манша се класира на първо място.

Тази година в утвърдените стартове от календара на Международната ски федерация и БФСки участие взеха национални състезатели от 4 държави.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading