Новини за Банско

Общинските съветници на Банско одобриха на днешната си сесия бюджет на общината за 2022 година

Общинските съветници на Банско одобриха на днешната си сесия бюджет на общината за 2022 година в размер на 32 739 535 лв. Делегираните от държавата средства са 13 613 122 лв., а останалата част от сумата – 19 126 413 лв., трябва да бъде събрана от собствени приходи.

В обръщението си към съветниците след приемане на бюджета, кметът Иван Кадев подчерта основните му цели – да продължи подобряването на жизнената среда и развитието на Банско, Добринище и другите селища в общината, да бъдат обезпечени здравеопазването, образованието, социалните дейности и спорта, културният живот все така да бъде еталон. Банско е визитната картичка на България и затова трябва имаме чисти и подредени град и община, каза кметът. Той призова всички отговорно и с общи усилия да работят за изпълнение на бюджета. Това е наложително, предвид трудностите през последните две години и новите предизвикателства, пред които е поставена страната.

Общинската власт ще продължи работа по подобряване на градската инфраструктура чрез ремонти на уличната мрежа, довършване на започнати през 2021 г. обекти и изграждане на ново енергоспестяващо улично осветление.

В съответствие с концепцията на бюджет`2022 е и приетата структура на общинската администрация, чиято обща численост се намалява с 5%.

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading