Новини за Банско

1 ЮНИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТЕТО

Днешния ден беше наситен с многобройни събития, посветени на Международния ден на детето. Празничната програма за децата на Банско привлече стотици деца, родители и учители. Децата се включиха с интерес в инициативата на Музеен комплекс – Банско „Детско царство в музея” и станаха едновременно посетители и екскурзоводи - сладкодумни разказвачи на историята на своя град. В Туристическия информационен център пък беше организирана филмотека с най-новите детски филми.

Големият празник под надслов „Децата са слънца” беше организиран от НЧ „Никола Вапцаров 1894” на централния градски площад, където приятелски отбори се състезаваха с хора, ръченици и диско танци, надпреварваха се да покажат знанията си, рисуваха, рецитираха, надприказваха се на любимия бански говор, пяха, играха и много се смяха. Кулминацията беше предизвикателството да открият трите вълшебни ключа, с които да отворят големия хладилник със сладоледа.

Празничната програма ще продължи на 3 юни /събота/, когато ще се проведе традиционното състезание по планинско колоездене на Ролбана в Национален парк „Пирин”.

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading