Новини за Банско

РАБОТНА СРЕЩА НА КМЕТА ИВАН КАДЕВ С ПОСЛАНИКА НА КОСОВО Н.ПР. ДЕЛФИН ПЛАНА

По покана на кмета Иван Кадев, на двудневна визита в Банско пристигна Н. Пр. Делфин Плана, посланик на Република Косово в София. На работната среща в приятелска атмосфера бяха потвърдени заявените по-рано намерения за сътрудничество между Община Банско и Република Косово. Дипломатът сподели, че много косовски общини са проявили голям интерес за съвместни дейности с Банско и желание за побратимяване.
Посланик Плана отправи покана към кмета на община Банско да присъства на официалното учредяване на Българо-Косовската търговска камара, която ще подпомогне развитието на двустранните отношения.
Банско джаз фестивал е един от най-добрите музикални фестивали и вие трябва много да се гордеете с него, заяви Н.Пр. Плана в разговора си с Иван Кадев.
Косовският дипломат бе придружаван от известния музикант Шеки Ходжа, който бе представен като културния посланик на Косово на Балканите. Неговото участие в срещата, както и на други участници в музикалния му проект, представен на сцената на Банско джаз фестивал, бе знак за желанието на двете страни да утвърждават междукултурните връзки, а чрез тях и бизнес и икономическите отношения.
 
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading