Новини за Банско

ГОРДОСТ ЗА БАНСКО - МЕДАЛИСТИ ОТ КЛУБА ПО БИАТЛОН НА КУПА „АРАГОРН“ 2019

Блестящ старт за състезателите на клуба по биатлон в Банско на Купа "Арагорн" - спечелени 4 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал. Състезанията се проведоха в Пампорово през уикенда, с участието на състезатели от цялата страна. В двата дни на състезанията, в дисциплините "спринт" и "индивидуално", младите биатлонисти от Банско демонстрираха впечатляващи умения.

В категорията на момичетата младша възраст, Никол Габерова се изправи на върха на подиума в двата състезателни дни, спечелвайки първото място. При най-малките, Иванина Габерова се отличи със сребърен медал както в спринта, така и в индивидуалния биатлон. Ива Трайкова остана на секунди от стълбичката в първия стартов ден, а на индивидуалния старт се класира на трето място, доказвайки своята изключителна издръжливост. При момчетата, Иван Котирков беше непобедим, завоювайки злато в двете дисциплини и доминирайки в класирането.

Призьорите бяха наградени от кмета на община Чепеларе, олимпийската шампионка  Екатерина Дафовска и Ирина Никулчина - носителка на бронзов медал от Олимпиадата в Солт Лейк Сити през 2002 г. и настоящ треньор на отбора на Банско. 

Поздравления към всички състезатели и техните треньори за изключителната подготовка и представяне!

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading