Новини за Банско

ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА КУПА „АЛПИРИНСКИ“ СЪБРА НАД 40 СМЕЛИ АТЛЕТИ В БАНСКО

На 23 март 2024 година се проведе второто издание на купа „АлПиринСки“. При чудесни метеорологични условия над 40 планински атлети се включиха в надпреварата в района на връх Тодорка и долината на Василашките езера. Главните организатори от местния клуб - Иван Геров и Никола Калистрин, подготвиха кратки, но много технични трасета, които впечатлиха участниците. Събитието беше разделено на два маршрута: Маршрут „А“ - за професионалисти и Маршрут „Б“ - за любители и ветерани в ски-алпинизма.

В тазгодишното издание отново се включи и доайенът в този спорт у нас и приятел на Банско, доц. Александър Шопов – ръководител катедра „Туризъм, алпинизъм и ориентиране” в НСА „Васил Левски”, който спечели първо място в категория „Ветерани“.

Отборът на Банско записа своите нови успехи, където при професионалистите Ивона Михайлова оглави класирането, следвана от Михаела Димитрова при жените. 

Кристиян Кобер зае второ място, а младият състезател Георги Стойчев се класира на трето място при мъжете в същата категория. 

В „Б“ маршрутът новото попълнение на клуб „АлПиринСки“ – Асен Радулов записа второ място.

След оспорваната надпревара най-добрите състезатели бяха наградени от г-жа Магдалена Юсева, заместник-кмет на община Банско, която потвърди подкрепата на ръководството към спортните клубове в общината. Тя поздрави както състезателите, така и организаторите за перфектното реализиране на състезанието и изрази желание купата „АлПиринСки“ да се превърне в международно спортно събитие.

Организаторите от своя страна изказаха благодарност на Община Банско, фирма „Юлен“ АД, Планинска спасителна служба – отряд Банско и всички партньори, като подчертаха, че оказаната подкрепа е дала възможност за безопасното и безупречно провеждане на тазгодишното състезание. Церемонията завърши с изискан коктейл любезно подготвен от домакините.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading