Новини за Банско

МАЛКИТЕ ФУТБОЛИСТИ ОТ БАНСКО И ДОБРИНИЩЕ С НАГРАДИ ОТ „ПИРИНСКА БУНДЕСЛИГА“

На стадион „Христо Ботев“ в Благоевград се проведе Международния турнир „Пиринска Бундеслига“. В надпреварата участваха 96 отбора от цяла България - София, Велико Търново, Кюстендил, Гоце Делчев, Пловдив, Враца, Перник, Сандански, Разлог и др. Сред тях бяха и младите футболни надежди от Футболен клуб „Балкан“ Добринище и Детско юношеската школа на ФК „Банско Тийм“. Децата, родени през 2014 г., 2015 г. и през 2016 г. играха със страст и устреми и се представиха отлично в конкуренцията със своите връстници.

Осемгодишните футболисти от Добринище, с треньор Иван Топузов, бяха най-добри на терена и спечелиха първо място с резултат 7:1 в среща на финала с „Олимпико“ София. Набор 2015 на ФК „Балкан“ се класира на четвърто място.

В първия етап, отборът на Банско - набор 2014/2015, воден от треньорите Тодор Паланков и Динко Слаев спечели трето място, а за най добър полузащитник беше избран Борислав Андонов, който получи индивидуална награда. Голмайстор на отбора стана Михаил Захов с 12 гола.

Във втория етап, козлетата от набор 2016, водени от Георги Галчев и Георги Кавръков, също спечелиха трето място и получиха своите купи и медали. С индивидуален приз се отличи Георги Лазаров за най-добър вратар, а голмайстор на отбора стана Димитър Шумаров с 14 гола.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading