Новини за Банско

ОБЩИНА БАНСКО И МЕСТНИЯТ БИЗНЕС В ОБЩ ДИАЛОГ ЗА РАЗВИТИЕ НА ИНДУСТРИАЛНИТЕ ЗОНИ

Кметът Стойчо Баненски покани на среща представители на фирми, които имат производствени бази в индустриалните зони на гр. Банско - Рупчовец, Забиница и Мешинка. В разговора бяха обсъдени въпроси с уличната регулацията и осветление в някои части на зоните и общото подобряване на инфраструктурата.

Взаимодействието между общината и местния бизнес е ключово за икономическото развитие и подкрепата на местната власт може да се изразява в различни форми, подчерта кметът Баненски. Във връзка с поставено искане от страна на производителите на мебели, той се ангажира  Общината да  им съдейства за разрешаване на въпроса с уличната регулацията и осветление в промишлените зони. Кметът изрази готовност за подкрепа и партньорство от Община Банско на местния бизнес, с цел маркетинг и промоция на тяхната продукция и производствени възможности чрез участие в изложения и панаири.

Срещите с представителите на бизнеса от индустриалните зони ще провеждат периодично на всеки шест месеца, като на тях ще се отчита изпълнението на поставените цели и задачи и ще се обсъждат нови предложения за подобряване на бизнес средата, за да можем  съвместно да направим Банско по-привлекателно, както за жители и туристи, така и за бизнес инвестиции.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading