Новини за Банско

Тричасовата операция на малката Мартина е успешна.

Тричасовата операция на малката Мартина, която мобилизира съгражданите й, и региона, в набиране на средства за лечението е успешна. Това са казали турските лекари, които вчера от 11 до до 13 часа оперираха момиченцето, развило хидроцефалия след задавяне с хапче. В понеделник родителите и ще бъдат допуснати, за да я видят.

Лекарите дават надежда, че детенцето ще живее, като е поставен така наречения ШЪНТ, което представлява еднопосочна клапа, позволяваща директното отвеждане на мозъчната течност в кръвоносните съдове, без да има опасност от обратен кръвен поток.

Мартина бе около месец в Пирогов, но лекарите там не се наеха да направят операцията, която в Турция струва на семейството около 50 000 Евро.

Благодарение на усилията, които положиха банскалии в събирането на средства за лечението на 3 годишното момиченце, по сметката й вече има над 50 000 лева.

Община Банско, ще преведе 10 000 лева, а дарителската кампания продължава с базари за ръчно изработени предмети, всеки ден от 10 до 12 часа пред читалище Никола Вапцаров.

Ето и сметката, на която могат да се правят дарения: 

BG96BUIB78371039070002

СИбанк

Катерина Костадинова Танева /Юнчова/.

 

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading