Новини за Банско

БАБИНДЕН В БАНСКO

Община Банско организира  за младите дами, станали майки през миналата година, тържествена вечеря по повод Деня на родилната помощ, популярен с името Бабинден. Младите майки бяха посрещнати с цветя и подаръци за най-малките жители на общината, а самодейци от читалище „Никола Вапцаров” се погрижиха за доброто настроение на празнуващите. 

Домакини на тържеството бяха заместниците на кмета Иван Кадев – Сашка Въчкова, Стойчо Баненски и Костадин Атанасов. С вълнуващи думи, които могат да бъдат казани с толкова дълбоко чувство само от жена и майка, Сашка Въчкова поздрави младите майки и им пожела да отгледат здрави деца, да ги възпитат добре и да им дадат добро образование. „Нека радостите по отглеждането на децата ви са повече от грижите!”, пожела още г-жа Въчкова. 

По-рано през деня, кметът на гр.Добринище Петър Галчев покани майките на новородени  в града и направи лично подарък за всяко бебе - сребърна буква – първата от името му. 

През 2019 г. в община Банско са родени 128 бебета – по равно момичета и момчета. Това е най-големият брой новородени в Банско  за последните 20 г. 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading