Новини за Банско

Започнаха дезинфекционни действия в Банско

Метеорологичните условия в Банско от обяд на 16 март позволяват дезинфекциране на улиците срещу разпространение на COVID-19. Вече са обработени централните площади и улиците: „Явор”, „Иконом Чучулайн”, „Найден Геров”, „България”, „Цар Симеон”, „Пирин”, „Гоце Делчев”. Дезинфекция ще бъде направена и по другите улици в Банско, както и в гр.Добринище.

В изпълнение препоръките на кризисния щаб на община Банско от 16.03.2020 и в съответствие с разпоредбите на Националния оперативен щаб на Република България, ръководството на Юлен АД взе решение да преустанови работата на ски център Банско считано от 16.03.2020 година.

Още веднъж информираме, че потвърдените случаи на заразени с COVID – 19 в Банско са два: 9-годишно дете, пристигнало с близките си от Англия, и 78-годишен англичанин, живеещ постоянно в града от 2 години. Всички останали информации, разпространявани от медии, които не ползват достоверни източници, не са коректни.

Апелираме да следите информацията, която се разпространява от Националния оперативен щаб за страната и Общинския кризисен щаб за община Банско.


  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading