Новини за Банско

Депутатът Александър Мацурев с обръщение към представители на бизнеса

Уважаеми съграждани, скъпи приятели,

През последните дни към мен се обърнаха собствениците и управителите на редица фирми от нашия регион, които се занимават с обработка на дървен материал.

Потърси ме и изпълнителният директор на Завода за телефонна апаратура в гр. Банско. Всички те отправиха една и съща молба - да съдействам и техният бранш да бъде включен в постановлението на Министерския съвет, с което да имат възможност да кандидатстват за помощ. Чрез нея държавата ще поеме 60 % от възнаграждението на работниците като мярка за подкрепа на бизнеса поради извънредното положение в страната.

Проведох серия телефонни разговори със социалния министър Деница Сачева. Двамата обсъдихме притесненията на съгражданите ми. Подробно разгледахме възможните варианти и направих конкретни предложения за подпомагане на засегнатия бизнес в Община Банско. Тези предложения ще бъдат разгледани на  заседание на НСТС.

Считам, че искането е справедливо и повече от основателно. Получих уверението на министъра на труда и социалната политика, че дейността на предприятията от Банско ще бъде включена в обхвата на новото постановление за схемата "60:40" и те ще имат възможност да кандидатстват по нея.

Искам да благодаря на министър Сачева за бързата реакция и за проявеното разбиране по поставения проблем.

Благодаря и на всички тези съграждани, които се обърнаха към мен. За пореден път се убедих, че с конструктивен диалог можем и да постигаме положителни резултати за бизнеса в Банско.

Приятели с Вас съм и заедно ще се справим!

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading