Новините от деня

Новини за Банско

БАНСКО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ФЕСТИВАЛА НА УЧИЛИЩНИТЕ ОРКЕСТРИ

Фестивалът включва две събития: “Ваканция, ура!“ с домакин Банско - в края на учебната година, и в Каварна - в края на ваканцията, под надслов „Училище, ура!“.

 

„Целта ни е да привлечем общественото и институционалното внимание към положителните практики и ползите за младежите и обществото от подкрепа за училищните оркестри. Вярваме, че Фестивалът на училищните оркестри ще допринесе за изграждане на действащ модел за възраждане на традицията на училищните оркестри, оценка и подкрепа на работата на музикалните педагози, работещи с децата и младежите в училищните оркестри и създаване на партньорска мрежа с цел обмен на добри практики с организации, които подкрепят развитието на училищните оркестри“ – казват организаторите от Асоциация Фестивалите в България и Община Банско.
„Ваканция, ура!“, ще се проведе в гр. Банско от 23.06. до 26.06.2022 г. Концертната програма се представя в два дни, 24 юни и 25 юни, в два часови пояса: концертен блок 1 от 11:00 ч. до 13:00 ч.; концертен блок 2 от 18:00 ч. до 20:00 ч. Съпътстващите програми на фестивала включват: анимационна програма за участниците и семинарна програма за ръководителите на училищните оркестри със заинтересовани училищни ръководства, композитори, преподаватели и др.
Вижте всички

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading